Başhekim neye bakar?
Başhekim, sağlık kuruluşundaki tıbbi, idari ve eğitim faaliyetlerini yönlendiren kişidir.
Başhekim kime karşı sorumludur?
f) Başhekim, tüm faaliyetlerinden dolayı hastane yönetimine ve Rektöre karşı sorumludur.
Başhekim kime bağlıdır?
Derneğe bağlı hastaneler hastane müdürü tarafından yönetilir. Başhekimlik, idari ve mali işler ve sağlık hizmetleri müdürlükleri hastane yöneticisine bağlıdır. Başhekim yardımcıları ve müdür yardımcıları, kurum tarafından belirlenen standardı aşmamak kaydıyla oluşturulur.
Başhekim diğer adı nedir?
Başhekim, bir hastanenin yönetiminde yüksek rütbeli bir pozisyona sahip olan kişidir. Halk dilinde başhekim “hastane yöneticisi” olarak anılır.
Hastanenin en yetkilisi kimdir?
Hastane yöneticisi; Hastanelerde, kliniklerde, kamu sağlık otoritelerinde veya benzeri kuruluşlarda sağlık hizmetlerinin planlanması veya koordine edilmesinden sorumludur.
Başhekim kaç TL alıyor?
Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 99.500 TL ile 124.000 TL arasında değişiyor. Başhekimlerin en düşük paylaşılan maaşı 88.400 TL iken, en yüksek maaşı 137 TL.
Başhekim mi üstün hastane müdürü mü?
Araştırma grubu, Trabzon’daki toplam 15 kamu hastanesinde çalışan üst düzey yöneticilerden oluşmaktadır. Üst düzey yöneticiler, hastanede çalışan başhekim, başhekim yardımcısı, başhemşire, başhemşire yardımcısı, hastane müdürü ve hastane müdür yardımcısıdır.
Başhekim nasıl şikayet edilir?
ALO 184 Sabim, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan bir iletişim hattıdır.
Başhekim kaç yılda bir değişir?
Tıp Fakültesinin daimi öğretim üyelerinden biri, Rektör tarafından iki yıllık bir süre için Başhekim olarak atanır. Görev süresi dolan Başhekim, görev süresi dolmadan yeniden atanabilir veya görevden alınabilir.
Başhekim amir midir?
3. Başhekim yardımcısı disiplin amirleri çemberinden çıkarıldı. Bundan sonra başhekim, kliniklerle doğrudan ilişkisi olmayan personelin ve başhekimlik ofisinde çalışan diğer personelin disiplin amiri, kıdemli disiplin amiri ise hastane müdürüdür.
Başhekim kim atar?
Madde 8 – Rektör, Dekanın görüşünü aldıktan sonra, Tıp Fakültesinde 2 veya 3 yıl süreyle Doçent veya Profesör unvanını almış tam zamanlı öğretim üyeleri arasından Hastanenin tıbbi hizmetlerini koordine etmek üzere bir Başhekim atar.
Başhekimi kim seçer?
Hastanede hangi yoğun bakım ünitelerinin bulunacağına başhekimliğin önerisi üzerine hastane yönetimi karar verir.
Başhekimin görevi nedir?
Başhekim; Hastanenin idari, tıbbi ve eğitim süreçlerini kontrol eder. Başhekimler, yönettikleri hastanelerin başlarıdır ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallara göre hareket ederler. Başhekimler kamu, vakıf veya özel hastanelerde çalışabilirler.
Başhekim nöbet tutar mı?
“C) Başhekim dahil dört veya daha fazla hekim bulunan işyerlerinde asli görev devam eder. Ancak başhekim dahil beş veya daha fazla hekim varsa başhekim görevde olmaz.”
Başhekim olmak için ne gerekli?
İyi bir başhekim olmak için, bir üniversitede tıp alanında eğitim almak gerekir. Daha sonra, tıp ihtisası için giriş sınavını geçerek seçilen dalda uzmanlık eğitimini tamamlamak gerekir. Bu aşamadan sonra, akademik eğitimlerine devam eden ve profesör olanlar başhekim olarak da çalışabilirler.
Başhekim mi daha yetkili hastane müdürü mü?
Üst düzey yöneticiler, hastanede görev yapan başhekim, başhekim yardımcısı, başhemşire, başhemşire yardımcısı, hastane müdürü ve hastane müdür yardımcısı gibi birimlerden oluşmaktadır.
Devlet hastanesi başhekimi kim atar?
Hastane Başhekimi; Tıp Fakültesinin öğretim üyeleri, hekimleri ve tam zamanlı profesörleri Rektör tarafından üç yıllık bir süre için atanır. Görev süresi dolan Başhekim yeniden atanabilir. Gerektiğinde atandığı şekilde görevden alınabilir.
Kimler başhekim olabilir?
Başhekimliğe atanma şartları: Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra akademik çalışmalarına devam eder ve profesör olur. Hekimler hem bu süreçte hem de profesörlüklerinden sonra başhekim olarak seçilebilirler.
Başhekimliğe şikayet nasıl yapılır?
ALO 184 Sabim, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan bir iletişim hattıdır. Sağlık Bakanlığı Şikayet Hattı olarak da adlandırılan bu kanal aracılığıyla, sağlık sistemindeki her türlü sorunla ilgili öneri ve şikayetler iletilebilir.