İçeriğe geç

Uzun Kabak Nasıl Yetiştirilir

Uzun kabak ne zaman ekilir?

Ekim işlemi mayıs ayının ilk haftasında başlar ve toprak sıcaklığının 10-12 °C olduğu zamanda yapılır.

Kabak büyütmek için ne yapmalı?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için düzenli ve yeterli sulama önemlidir. Kabak bitkisi toprakta nemli bir ortamı sever ancak su birikimini sevmez, bu nedenle iyi drenaj önemlidir. Sık sulama bitki gelişimi ve verimliliği için önemlidir.

Uzun kabak hangi mevsimde yetişir?

Balkabağı hangi ayda yenir? Kabak, tüm yaz aylarında yenebilen bir sebzedir. Doğal olarak yetiştirilen balkabaklarını yemek Haziran’dan Eylül sonuna kadar mümkündür. Ancak kabak, kış aylarında birçok tezgahta bulunabilir.

En iyi kabak nasıl yetiştirilir?

Kabak bitkileri, aşırı özelliklere sahip olmadıkları sürece birçok toprak türünde yetiştirilebilir. Çok ağır ve kumlu topraklar hariç tüm topraklarda yetiştirilebilir. En iyi ürünler, derin ve iyi drenajlı, çok iyi su tutma kapasitesine sahip ve organik ve mineral madde açısından zengin tınlı topraklarda elde edilir.

Kabak hangi gübreyi sever?

Gübreleme: Kabak bitkileri gübreyi sever. Bunun nedeni, gelişme ve verim aşamasında topraktan büyük miktarda besin maddesi almasıdır. Bu nedenle kabak bitkisine iyi yanmış çiftlik gübresi ve azot, potasyum ve fosfattan oluşan bilimsel gübre verilir.

Kabak fidesi kaç günde bir sulanır?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için, tercihen 3-4 günlük aralıklarla çok sık sulama, bitkinin gelişimi ve verimliliği için çok faydalıdır. Kabakta susuzluk, yapraklarının sabah ve akşam saatlerinde alışılmadık şekilde solması ve sarkmasıyla kolayca fark edilebilir.

Kabak neden büyümez?

Potasyum eksikliği meyve renginde ve kalitesinde değişikliklere, soluk çiçeğe, yaprak yanıklığına ve hastalıklara yol açar. Fosfor eksikliği tohum olmamasına ve meyve büyümesi olmamasına yol açar. Kalsiyum eksikliği yaprak yanıklarına ve zayıf köklere yol açar. Kükürt eksikliği yaprakların sararmasına, verimsizliğe ve düşük kaliteye yol açar.

Kabak güneşi sever mi?

Diktiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı aldıklarından emin olun. Dikim yönünü seçmelisiniz Bitkiniz günde en az 6 saat güneş ışığından faydalanmalıdır. Fidelerinizi saksılarına diktikten sonra toprağı nemli tutmak için sulamaya devam edin.

Kabak su ister mi?

Sulama geniş bir alanda yapıldığından, yağmurlama sulama bu ürün için uygun bir sulama yöntemidir. Ülkemizde salma sulama kullanımı yaygın olsa da, bu yöntem sağlıklı değildir. Yeterli yağışla, ilk sulama, ekimden yaklaşık 40-45 gün sonra ilk kabak meyveleri göründüğünde yapılır.

Ekim ayında kabak olur mu?

Ekim ayında ekilebilecek sebze yelpazesi oldukça geniştir. Ispanak, maydanoz, taze soğan, nane, semizotu, dereotu, marul, kabak ve roka gibi birçok sebze bu ayda ekilebilecek sebzelerden bazılarıdır.

Balkabağı suyu sever mi?

Sulama: Balkabağı bitkisi çok fazla suya ihtiyaç duyan bir bitkidir, bu nedenle toprağın her zaman nemli olduğundan emin olmalı ve sulama programını asla bozmamalısınız. Mümkünse bitkiyi dinlendirdiğiniz gün ve saatte, su kullanarak sulamaya özen göstermelisiniz.

Kabak kaç santim arayla dikilir?

Uygun ortamda yetiştirilen yazlık kabak fideleri, sıra arası 60-80 cm, sıra arası 50-60 cm olacak şekilde çukurlara dikilir. Tohumla ekim yapılacaksa, sıra arası 60-80 cm olacak şekilde ekim yapılır.

Balkabağına hangi gübre kullanılır?

Balkabağı yetiştirirken sadece organik malzemeler kullanmak faydalıdır. Ekimden veya dikimden yaklaşık bir ay önce, dekar başına 3-4 adet yanmış çiftlik gübresi kullanabilirsiniz. Ticari gübre olarak, dekar başına 25-30 kilogram %33 amonyum nitrat, 20-25 kilogram TSP veya DAP gübresi ve 20 kilogram potasyum sülfat uygulanır.

Kabak neden sararıp dökülür?

Bitkilerin meyve üretmesi için besin ve tozlaşmaya ihtiyacı vardır. Toprakta yeterli besin yoksa ve tozlaşma yeterli değilse, meyve uzun süre dayanmaz, sararır ve düşer.

Kabak dikimi ne zaman yapılır?

Kabak çekirdeği ekimi için genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları önerilir. Kabak çekirdeğinde tohum kalitesi ve ekim; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kabak çekirdeği ekim derinliği sıra arası 2,5–5 cm, sıra arası 50–80 cm ve sıra arası 100–105 cm’dir.

Bal kabağı hangi aylarda dikilir?

Balkabakları Ocak-Mart ve Eylül-Aralık ayları arasında yetiştirilebilir. Ayrıca sulama gerektirmeyen ürünlerin ekimine ilk yağmurlardan sonra, Mayıs-Haziran ayları arasında başlanabilir.

Lif kabağı hangi aylarda ekilir?

İç mekan ekimi nisan ayında başlarken, dış mekan ekimi son donlardan sonra yapılmalıdır. -Ekim ayları; Mart, Nisan, Mayıs, Haziran. -Tohumların çimlenmesi için uygun ortam sıcaklığı 22-26 derecedir. -Ekimden önce tohumları oda sıcaklığındaki suda 24 saat bekletin.

Kabak ne kadar zamanda yetişir?

Ortalama olarak bir balkabağının olgunlaşma süresi ekimden itibaren 80 ila 100 gündür. Bu sürenin sonunda balkabağının kabukları sertleşmiş ve renklenmiş olmalı ve sapları kurutulmuş olmalıdır.

Su kabağı hangi aylarda ekilir?

Balkabağı Ekimi *Tohum ekim zamanı, toprağın ısınmaya başladığı Şubat sonu, Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır (bölgesel olarak değişebilir). *Tohumlar 1-2 gün boyunca su içinde bir cam kavanozda tutulur. Yüzen/yüzen tohumlar hasarlıdır ve ekime uygun değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort