İçeriğe geç

Ayçiçeği Ot Ilacı Ne Zaman Atılır

Ot ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında devam etmelisiniz.

1 dönüme ne kadar ot ilacı atılır?

Dekara 15 cm³ ilaçlama yapıldığına göre ilaçlama tankına doldurulacak ilaç miktarı: 15 x 20 = 300 cm³ veya 0,3 litredir. Bu da tanka 399,7 litre su ve 0,3 litre ilaç eklenmesi anlamına gelir. Önce tankın 1/3’ü su ile doldurulur, 0,3 litre ilaç eklenir ve iyice karıştırılır.

100 Litre Suya Ne Kadar ot ilacı Eder?

Ayrıca uygulamadan sonra püskürtücüyü temizlemek için kullanılır. Arılara zararsızdır. PÜSKÜRTÜCÜNÜN TEMİZLENMESİ: Özellikle herbisit ve bitki büyüme düzenleyicilerinin kullanıldığı yerlerde, püskürtücü tankındaki 100 litre suya 100 ml STARWET ekleyin ve karıştırın.

Ayçiçeği verimi nasıl artırılır?

Ayçiçeği bitkisinin tüm büyüme mevsimi boyunca su ihtiyacı yaklaşık 700–800 mm’dir. civarındadır. Bu nedenle yüksek ve istenilen verimi elde etmek için, yağışın az olduğu yıllarda, sulamaya uygun yerlerde sulama suyunda farklılık yapılmalıdır.

Ot ilacı yağmurdan kaç saat önce atılmalı?

Yağmur bekleniyorsa, ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.

Ot ilacı toprakta ne kadar kalır?

Etken maddeye ve özelliklerine bağlı olarak, esas olarak aerobik ve anaerobik toprak koşullarında DT50 (gün). 30 günden azsa kalıcı olmayan bir ürün olarak kabul edilir.16 Ekim 2017Etken maddeye ve özelliklerine bağlı olarak, aerobik ve anaerobik toprak koşullarında DT50 (gün), 30 günden azsa kalıcı olmayan bir ürün olarak kabul edilir.

Ayçiçeğine ot ilacı ne zaman atılır?

İlaç, otlar üzerindeki damlacıklar kuruduktan sonra düşen yağmurla yıkanmaz. Uygulama süresince hava sıcaklığı 10 °C’nin üzerinde tutulursa ilacın etkinliği artar. İlaçlama, ayçiçeğinde 4-6 gerçek yaprak, yabancı otta ise 2-4 gerçek yaprak olduğunda yapılmalıdır.

Ot ilacı sırt pompasına ne kadar konur?

Sırt tipi ilaçlama makineleri için; tavsiye edilen ilaç miktarı ayrı bir kapta az miktarda su ile karıştırılır. Daha sonra yarıya kadar su dolu pulverizatöre eklenir ve cihaz su ile tamamlanır. Tarla tipi ilaçlama makineleri için; tavsiye edilen ilaç miktarı yarıya kadar su dolu tanka eklenir.

Yeşil kurutan ot ilacı kaç günde etki eder?

Genel olarak, herbisitin birkaç saat ila birkaç gün içinde etki göstermesi beklenir. İlacın etki süresi, istenmeyen bitkilerin yapısına bağlı olarak değişir.

Ayrık otu ilacı ne zaman atılır?

Kanepe otunun ne zaman kullanılacağı sorusu ilacın etkinliğini doğrudan etkiler. Genellikle ilkbahar ve sonbaharda kullanılan ilaçlar kanepe otunun büyümesini durdurur ve köklerine nüfuz ederek bitkinin tamamen yok olmasına neden olur.

Yeşil kurutan ot ilacı nasıl kullanılır?

KARIŞABİLİRLİK: Büyük miktarlarda uygulama için karıştırmadan önce ön karışım denemeleri yapılması önerilir. Yabancı otlar genç ve aktif olarak büyürken uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanan tarlalarda ekimden önce, ekim sırasında veya ekimden sonra kullanılabilir.

Ot ilacı kaç litre su konur?

Öncelikle ilaçlama makinasının tankı yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli ilaç başka bir kapta bir miktar su ile karıştırılarak tanka eklenir.

Ayçiçeği hangi gübreyi sever?

Ayçiçeği bitkisi toprak istekleri açısından çok seçici olmayıp, tınlıdan killi tınlıya kadar, su tutma özelliği iyi ve organik madde içeriği yüksek topraklarda yetişir.

Ayçiçeği dönüme ne kadar gübre atılır?

Özellikle ayçiçeği yetiştiriciliğinde toprağımızın fosfor ihtiyacı varsa ekimden önce 15-18 kg DAP (18-46) ve 20-20-0 gübreleri veya ekimden sonra dekara 35-40 kg kullanılabilir. Kompleks gübrelerin yıllık kullanımıyla üretici tarlalarında fosfor birikir.

Ayçiçeği neye ihtiyaç duyar?

Işık ve güneşi seven bir tür olan ayçiçeği yeterli ışığa ihtiyaç duyar ve gölgeyi sevmez. Ayçiçeği, ağır killi topraklardan hafif kumlu topraklara, hafif asidik topraklardan alkali topraklara kadar çok çeşitli alanlarda yetişebilen bir bitkidir, çok ağır ve kumlu topraklar hariç.

Ot ilacı sıcakta atılır mı?

Günün sıcak saatlerinde ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlamadan sonraki 4-5 saat içinde yağmur yağmamalıdır. İyi bir yabancı ot kontrolü için iyi bir kaplama ilaçlaması yapılmasına dikkat edilmelidir.

Buğdaylara ot ilacı hangi ayda atılır?

Çıkış öncesi ilaçlama; Ekimden sonra buğday çıkış öncesi yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaçlama; Buğday ve dar yapraklı yabancı otların 2 yapraklı döneminde ve kardeşlenme döneminin sonunda, geniş yapraklı yabancı otların ise genellikle 2-6 gerçek yapraklı olduğu dönemde yapılmalıdır.

Ayrık otu ilacı hangi aylarda atılır?

Kanepe otunun ne zaman kullanılacağı sorusu ilacın etkinliğini doğrudan etkiler. Genellikle ilkbahar ve sonbaharda kullanılan ilaçlar kanepe otunun büyümesini durdurur ve köklerine nüfuz ederek bitkinin tamamen yok olmasına neden olur.

Bahçede ot bitmemesi için ne yapmalı?

Yabani otlar çıkmadan önce bahçeyi biçmek, çim olmadığında toprağı çapalamak veya geniş sebze yatakları olduğunda toprağı sürmek, yabani otlarla mücadelede en etkili yöntemler olarak kabul edilir. En eski yöntemlerden biri olarak kabul edilen çapalama, uzun vadeli etkisi nedeniyle özellikle yeni bahçe kuran kişiler tarafından tercih edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort